5 Nisan 2008 Cumartesi

ironi nedir??

Normalde ironi kelimesini tanımlamak zor. Ornekle acıklamak her zaman daha kolay. Ama ironiye sıradan kolay bir ornek vermekte zor. Cunku ironinin icinde bir tuhaflık var. Ama olurda biri bu kelimeyi tanımlamak isterse ornek bulmakta zorlanmasın diye tamamen ironik olan su bir kac olayı sıralıyorum...

Gecen kabaca bir hesap ile onumuzdeki bir birbucuk ayda kurumun kasasına 110.000 euro girmesi gerekiyor. Gerek ulusal ajanstan gerekse cesitli bakanlıklardan almamız gereken para bu. İcinde 3 kisi calısan bir genclik kurumu icin cok buyuk bir para. Yani cok zengin bir kurumuz. Sonucta bir sirket falan deiliz. Lakin (ironi geliyor) su anda kasamızda 140 euromuz var. Bir bucuk aydır odenmemis elektirik telefon ve internet faturası. Alınmamıs maaslar. Cunku devlet soz verdii parayı aralıktan beri odemiyor. Yani Pazartesi ise gittigimizde elektrigimiz yada internetimiz olmayabilir. Pazartesi patron bir konusma yaparak. Mayısa kadar ne yemek parası nede maas verebilecegini acıkladı. Yani onumuzdeki bir ayı 5 kurussuz gecirecem??? Şaka gibi.

İkinci ironi ise aylarca ugrastıktan sonra kurumu gercekten cok iyi bir yere getirdik. Carsamba gay lezbiyen projesi icin baslatılan film festivalinin 3. gosterimi. Persembe ozurluler ile yapılan projenin finali odul toreni ve ozurlulerin yaptıgı resimlerin sergisi. 7 ay boyunca yapılan calısmalardan duzenlenmis kısa bir film gosterimi. Bakanlar oradaydı. Milletvekilleri gazeteciler. Cuma ise bir sanat etkinligi duzenlendi. Unlu bir perkisyoncu bir ton vurmalı calgıyla bir konser verirken. Baska bir sanatcı tasarımcı. Muzikten esinlenip duvardaki panoları yarım yarım boyuyor. Kalanı ise diger katılımcılar is bu yarım sanat eselerini yine muzikten esinlenerek hep beraber tamamlıyorlar. Konu cok kulturluluk.. sanat cevresi. Kultur insanları tarafından zapt edilmis bu sefer ofis. Artık atinadan bile insanlar arayıp kuruma ulasıyorlar. Bu istanbuldan birilerinin yardım icin diyarbakırı araması gibi bisey. İste simdi ironi geliyor. Kurum icin bu kadar ugrasıp bu noktaya getirdikten sonra kasım ayında kurumu kapatıyoruz. Sebep patron askere gidecek aralıkta diger calısan ise kendine adada is bulmus. Garson olacak.

İste ironi nedir derlerse halilin kurumu dersiniz...

Hiç yorum yok: